Mijn gezicht is zo opgeknapt zonder die vlekken en adertjes

Pigmentvlekken
De aanwezigheid van donkere vlekken op de huid wordt veroorzaakt door plaatselijke opeenhoping van huidpigment, melanine. Deze vlekken kunnen het gevolg zijn van: Genetische factoren, die we met de geboorte mee krijgen, zoals sproeten of moedervlekken. Of verkregen factoren, als gevolg van zonnestraling, zwangerschap, anticonceptiepil, andere geneesmiddelen, leverziekten etc.

Behandeling
Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken kunnen goed verdwijnen. Dieper gelegen pigment is met behulp van de huidige therapieën niet effectief te verwijderen. De behandeling van pigmentvlekken bij mensen met een getinte en donkere huid is zeer moeilijk. In plaats van pigment vermindering, kunnen juist vaak donkere plekken ontstaan.

Voorbeelden van behandelingen;

  • Huidblekende crèmes: voor lichte oppervlakkige pigmentvlekken
  • Chemische peelings: voor lichte oppervlakkige pigmentvlekken
  • Lasertherapie: voor oppervlakkige en diepere pigmentvlekken

Voorafgaand aan de behandeling in onze praktijk moet de huisarts of specialist de pigmentvlekken die de patiënt behandeld wil hebben goedkeuren. Een pigmentvlek kan namelijk kankercellen in zich hebben. De arts of specialist kan dan een schriftelijke toestemming meegeven aan de patiënt.

Voorzorgsmaatregelen bij pigmentbehandeling
Omdat pigmentvlekken heel snel weer terug kunnen komen zijn er voorzorgsmaatregelen nodig. Blootstelling aan zonnestralen maakt de pigmentatie alleen maar erger. Dus is zonnebescherming dagelijks nodig. Het dagelijkse gebruik van een zonnecrème factor 50 is een noodzaak voor het behouden van het effect van de pigment behandeling .

Vasculaire aandoeningen
Dermavita gebruikt de Nd:Yag 1064 long pulse laser, die op dit ogenblik de meeste gevraagde en gebruikte laser voor vasculaire behandelingen is.

Welke vaatjes komen in aanmerking?
De laser wordt gebruikt bij oppervlakkige en wat dieper gelegen vaatjes tot een diameter van 3mm die rood, roodblauw tot paars door de huid schemeren. Deze reageren goed als er geen onderliggende grote spataderen aanwezig zijn.

Hoeveel behandelingen?
Meestal kan men na twee behandelingen een inschatting maken van het aantal behandelingen. Hoe permanent de behandeling is dat hangt af van de conditie van de andere vaatjes. De vaatjes die behandeld zijn, kunnen niet meer zichtbaar worden.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 075 – 737 01 75

Maak een afspraak