Camouflagetherapie, pigment en bloedvaatjes egaliserende huidverzorging

In de huidtherapie krijgen we vaak te maken met huidaandoeningen die de huidstructuur of kleur aantasten en hierom erg kunnen opvallen. De huidaandoeningen die aangewezen zijn voor camouflagetherapie zijn:

  • De bloedvatafwijkingen. Hierbij te denken aan wijnvlekken, couperose, of spataderen.
  • De pigmentafwijkingen, zoals vitiligo, zwangerschapsmasker, melasma, ouderdomsvlekken of sproeten.
  • Tatoeages

Met de pigment en bloedvatlaser zijn deze aandoeningen goed te verwijderen. Kijk voor meer informatie bij : Pigment en adertjes Maar voor de mensen die niet met laser willen of mogen behandeld worden is er ook nog een andere oplossing. Camouflage met watervaste crème. Op deze laatste therapie gaan we nu verder in.

Intakegesprek
Tijdens een gratis intakegesprek gaan we uw specifieke probleem aanpakken. We zullen met u op zoek gaan naar de perfecte camouflage kleur. We leren u hoe u met deze producten om kunt gaan zodat u hierna zelf kunt camoufleren. Deze producten zijn van een zodanige kwaliteit dat het zelfs mogelijk is met de crème te zwemmen zonder dat het er af gaat. Het is belangrijk om te weten dat met een tijdelijk camouflageproduct alleen de kleur veranderd kan worden en niet het reliëf. U kunt de camouflagecrème ’s avonds weer verwijderen met speciale producten.

De voordelen van camouflage
Het is, met uitzonderingen daargelaten, door iedereen goed te verdragen ook als deze iedere dag wordt gebruikt. De kleur kan altijd aangepast worden aan de kleur van de huid op dat moment. Het is een snelle manier van camoufleren die makkelijk thuis kan worden gedaan. Het product blijft, als het wordt gefixeerd, de hele dag goed zitten, mits het zich niet op gedeelten bevindt die tegen kleding aan schuren. De producten zijn waterafstotend, kleurvast en hebben een UV-bescherming van factor 5-6.

De nadelen van camouflage
Bij een overmatige transpiratie moet de camouflage meerdere malen worden opgebracht. Op bewegende of schurende gedeeltes van het lichaam geeft het product af en beschadigd het effect. De camouflage is niet permanent, maar moet dagelijks opgebracht en verwijderd worden.

Maak een afspraak